INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.10.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 06.10.2019. godine oko 00,20 sati u mjestu Okuka, općina Travnik policijski službenici PS Travnik izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke Fiat, kojim je upravljao vozač A.Š. rođen 1996.godine, dok su u vozilu zatečeni putnici M.S. rođen 1982.godine i E.Z. rođen 1982.godine, svi iz Travnika. Prilikom kontrole i pregleda navedenih putnika u vozilu, kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

 

Dana 07.10.2019.godine oko 01,00 sati policijski službenici PS Travnik su u mjestu Kanare, općina Travnik izvršili zaustavljanje i kontrolisanje putničkog motornog vozila marke VW Jetta, kojim je upravljao H.A. rođen 1980.godine iz Kaknja. Prilikom zaustavljanja vozila navedeni vozač je iz vozila izbacio određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i ranje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 462 prekršajna naloga, od kojih su 162 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 33 vozača, od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 7 vozila.

 

 

 

                                                                                                                                                                                               URED KOMESARA