INFORMACIJA ZA JAVNOST, 03.10.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

Dana 02.10.2019. godine oko 18,15 sati u mjestu Rudnik, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik u saradnji sa policijskim službenicima PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe N.G. rođen 1996.godine iz Travnika, kod kojeg je pronađena određena količina zeljaste materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis. Tokom kriminalističke obrade isti je izjavio da u mjestu Brajići, općina Travnik posjeduje nekoliko PVC vreća zeljaste materije koju je uzgojio u vlastitoj režiji i pripremio za prodaju. U nastavku aktivnosti, službenici policije su izašli na lice mjesta, gdje su pronašli 3 veće PVC vreće sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Pronađene materije su oduzete, a osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

Istog dana oko 21,10 sati u užem gradskom području u Kiseljaku,  policijski službenici PS Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe E.P. rođen 2001.godine iz Kiseljaka, koji je zatečen u putničkom motornom vozilu Ford Focus.Tom prilikom, kod istog  je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Po kompletiranju predmeta protiv navedene osobe će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. 

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 270 prekršajnih naloga, od kojih je 128 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2  vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti  isključeno je 12 vozila.

 

                                                                                                                URED KOMESARA