INFORMACIJA ZA JAVNOST, 02.10.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 01.10.2019. godine oko 12,00 sati u ulici Kovačuša, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, izvršili su kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 1984.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole i pregleda, kod istog je pronađena određena količina različitih materija za koje se sumnja da je opojna droga cannabis, speed i extasy. U nastavku aktivnosti, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršen je pretres stana u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, koji koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađena je veća količina materije za koju se sumnja da je opojna cannabis, kao i više komada tebleta za koje se sumnja da je opojna droga extasy.

 

Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Bugojno. O svemu je upoznat nadležni kantonalni tužilac, a protiv osumnjičenog slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 249 prekršajnih naloga, od kojih je 114 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 12 vozila.

 

                                                                                                                URED KOMESARA