Realizovane tri akcije u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda kontinuiranim aktivnostima uspješno realizovali tri akcije u okviru borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Akcije su realizovane na području Travnika, Busovače i Kreševa.

 

Naime, dana 27.09.2019. godine oko 17,00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana u ulici Šehida, općina Travnik, koji koristi osoba S.K. rođen 1998. godine iz Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i marihuana, te digitalna vaga za precizno mjerenje.

 

Istog dana, oko 22,00 sati policijski službenici PS Kreševo izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici fra Grge Martić, općina Kreševo, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom kontrole osobe M.Č. rođena 1995. godine iz Kreševa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Također, dana 29.09.2019. godine oko 04,00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima PS Busovača izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u mjestu Katići, općina Busovača, kao i osoba koje su zatečene u objektu. Prilikom  kontrole osoba A.K. rođen 1988.godine,  A.D. rođen 1976.godine, M.Š. rođen 1987.godine i I.K. rođena 1980.godine, svi iz Zenice, kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i extasy.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

URED KOMESARA