INFORMACIJA ZA JAVNOST, 02.09.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih  djela.

 

Dana 01.09.2019.godine oko 20,10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, općina Kreševo oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK/KSB Travnik. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je D.V. rođen 1958.godine iz Kreševa koristeći sjekiru oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja-pištolja.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima  je 1 osoba smrtno stradala, 2 osobe zadobile teže i 7 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 01.09.2019.godine oko 04,10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na Regionalnom putu R 413b, u mjestu Hrastovi, općina Jajce, u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke Golf III, kojim je upravljala M.S. rođena 1982.godine iz Dobretića. Tom prilikom vozilo je ostvarilo kontakt sa zaštitnom ogradom, koja se nalazila pored puta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi navedena vozačica je smrtno stradala.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 357 prekršajnih naloga, od kojih je 87 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 33 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja, zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                                                                                               URED KOMESARA