INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.07.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 09.07.2019.godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik, prilikom kontrole radnice kladionice u mjestu Trenica, općina Novi Travnik, kod iste su pronašli određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stambenog prostora u ulici Hanumina, općina Novi Travnik, koji koristi Dž.I. rođen 1998.godine. Prilikom pretresa pronađeno je 5 omota prozirne folije sa zeljastom materijom za koju se sumnja da je opojna cannabis, više paketića papira za ručnu izradu cigareta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su  2 slučaja  narušavanja  javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 170 prekršajnih naloga, od kojih je 108 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                                                                                                                                                                             URED KOMESARA