USPJEŠNO REALIZOVANA OBUKA IZ OBLASTI KONTRADIVERZIONE ZAŠTITE

U saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona u proteklom periodu uspješno je realizovana obuka za 10 policijskih službenika MUP-a SBK iz oblasti kontradiverzione zaštite.

 

Teorijski i praktični dio obuke je realizovan u prostorijama Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, kao i prostorijama Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ.

 

Danas je na poligonu Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona u Slimenima, općina Travnik realizovana završna vježba u kojoj su praktično predstavljene vještine i stečena znanja tokom obuke.

 

Osnovni cilj obuke je osposobljavanje policijskih službenika za efikasno i stručno funkcionisanje u timu za KDZ-e preglede i osiguranje po svim aspektima u okviru Planova za osiguranje raznih manifestacija, posjete VIP ličnosti i preglede trasa kretanja i eskorta vozila i dr.

 

Na završnoj vježbi prisustvovali su policisjki komesar MUP-a SBK, gosp. Faik Adilović i policijski komesar MUP-a ZDK, gosp. Semir Šut, koji su se obratili prisutnim, te čestitali polaznicima obuke na postignutom uspjehu.

 

Obzirom da je stanje sigurnosti na području našeg kantona zadovoljavajuće, realizacijom navedene obuke realno se očekuje da će isto biti dodatno poboljšano.

 

                                                                                                                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                URED KOMESARA