INFORMACIJA ZA JAVNOST, 12.06.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična  djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“ koje je počinjeno 07.05.2019.godine na štetu ugostiteljskog objekta “Imperia“ u vlasništvu  H.H., iz Travnika. Tom prilikom je iz ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Dolac na Lašvi, općina Travnik otuđen računar - laptop,  određena količina novca, bezalkoholnog pića, kao i dio poslovne dokumentacije ugostiteljskog objekta.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela M.B. rođen 1997.godine iz Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo „krađe“ koje je počinjeno 04.06.2019.godine na štetu lica S.A., rođen 1974 godine iz Kiseljaka. Tom prilikom je sa njegove livade, u mjestu Zečevo, gdje  je zasađena  veća količina jagoda  otuđeno od 300 do 500 kg jagoda.  

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela  Z.B., rođen 1966.godine i I.V.  rođen 1959.godine obojica iz Kiseljaka.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 214 prekršajnih naloga, od kojih je 115 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih je 1 vozač zadržan u policijskoj stanici do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                                  URED KOMESARA