INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.05.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Poduzimajući planske aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici PU/PS Bugojno i PS Gornji Vakuf –Uskoplje u mjestu Poriče, općina Bugojno izvršili su kontrolu osoba M.H. rođen 1992.godine iz Bugojna i S.H. rođen 1985.godine iz Donjeg Vakufa. Prilikom kontrole kod istih je pronađeno 5 PVC vrećica sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis i 8 paketića praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  9  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 22  saobraćajne nezgode u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 350 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirana su ukupno 122 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 15 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

URED KOMESARA