INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.04.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 29.04.2019.godine oko 20,15 sati policijski službenici PS Travnik u ulici Bašbunar, općina Travnik izvršili su kontrolu  osobe B.M. rođena 1998.godine iz Travnika, koja je bila u društvu sa jednim maloljetnikom. Prilikom kontrole ista je dobrovoljno predala određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga „Marihuana“, kao i tzv. drobilicu, pogodnu za obradu opojnih droga. 

   

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičene osobe se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Poduzimajući planske aktivnosti na rasvijetljavanju imovinskih delikata, policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivična djelo „Teške krađe“ koje je  izvršeno 14.04.2019. godine na štetu firme „Peca“, koja se nalazi u ulici Kraljice mira , općina Kiseljak. Tom prilikom iz teretnog motornog vozila marke MAN otuđeno je oko 100 litara dizel goriva. 

 

U okviru navedenih aktivnosti, rasvijetljeno je još jedno krivično djelo „Teške krađe“ koje je počinjeno dana 23.04.2019.godine na štetu A.V. iz Kiseljaka. Počinioci su tom prilikom otuđili određenu količinu dizel goriva iz teretnog motornog vozila marke MAN, koje je bilo parkirano u ulici Kraljice mira, općina Kiseljak.

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja su osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela A.B. rođen 1982.godine i A.S. rođen 1987.godine, obadvojica iz Sarajeva.

 

Protiv osumnjičenih nadležnom kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran  je  1  slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je  11 saobraćajnih nezgoda u kojima je nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 115 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 38 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA