PRONAĐENA OPOJNA DROGA U BUGOJNU I KISELJAKU

Kontinuiranim aktivnostima policijskih službenika Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, tokom proteklog vikenda realizovano je više uspješnih akcija u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. 

 

Naime, na području Bugojna dana 26/27.04.2019. godine uspješnu akciju realizovali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a. Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršen je pretres ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici 307. Motorizovane brigade, općina Bugojno, vlasništvo lica K.M. rođen 1978. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina različitih materija za koje se sumnja da su opojne droge kokain, speed i cannabis, zatim digitalna vaga za precizno mjerenje narkotika, dva pištolja kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

                                                                                           

Osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela je u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom lišen slobode i određen mu je pritvor.

 

Također, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, su dana 28.04.2019.godine, proveli dvije akcije na području Kiseljaka. Naime, u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak prilikom kontrole i pregleda vozila VW Polo, u kojem su zatečena lica E.S. rođen 1988.godine iz Zenice i A.F. rođen 1999.godine iz Kiseljaka pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Na istoj lokaciji izvršena je kontrola i pregled vozila VW Golf, u kojem su bila lica S.T rođen 1989. godine, K.D. rođen 1991. godine, S.H. rođen 1990. godine i E.T. rođen 1993. godine, sva četvorica iz Kiseljaka. Prilikom pregleda kod istih je pronađena  određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis .

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA