Uspješno realizovana akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila- proljeće 2019.“

 

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona provela je još jednu uspješnu akciju.

 

Naime, u protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona uspješno je realizovana  akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom: „Dani tehničke ispravnosti vozila – proljeće 2019“.

 

Tokom akcije kontrolisana su ukupno 424 vozila, od od kojih je 119 vozila upućeno na vanredni tehnički pregled, gdje je prilikom kontrole utvrđena tehnička neispravnost za 33 vozila koja su isključena iz saobraćaja i protiv odgovornih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji. Također, uručeno je 100 prekršajnih naloga i podnesene su 3 prekršajne prijave.

 

Akcija je provedena u saradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, Stručnim službama za nadzor rada ovlaštenih stanica tehničkih pregleda vozila u F BiH i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda, koji su dali veliki doprinosu realizaciji navedene akcije.

 

Osnovni cilj akcije je podizanje svijesti vozača i pravnih subjekata o važnosti tehničke ispravnosti vozila u saobraćaju , što u mnogome doprinosi smanjenju broja saobraćajnih nezgoda čiji su uzroci tehnička neispravnost vozila.

 

Ovakve i slične akcije će se nastaviti i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

 

URED KOMESARA