INFORMACIJA ZA JAVNOST, 22.04.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su  34 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 4 osobe su teže i 4 lakše povrijeđene.

 

Dana 22.04.2019. godine oko 04,40 sati dogodila se saobraćajna nezgoda - slijetanje na magistralnom putu M-5, u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak, u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke Fiat, registarskih oznaka K31 J 230, kojim je upravljao vozač I.B. rođen 1996.godine iz Kiseljaka, dok su se u vozilu nalazil putnici N.B. rođen 1997.godine, N.Š. rođena 2000.godine, obadvoje iz Kiseljaka i A.B. rođen 2001.godine, državljanin R Hrvatske.

 

Vozač i putnik N.B. su upućeni u bolnicu Nova Bila gdje su im konstatovane tjelesne povrede, dok su putnici N.Š. i A.B. upućeni na Univerzitetski Klinički centar Sarajevo, gdje je putnik A.B. preminuo, a putnici N.Š. su konstatovane teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 319 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 20 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 42 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke ispravnosti iz saobraćaja je isključeno  7  vozila.

 

 

 

 

URED KOMESARA