INFORMACIJA ZA JAVNOST, 28.03.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a proveli su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Akcija je provedena na području Travnika i Busovače.

 

Naime, dana 27.03.2019.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije u ulici Stanična, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao S.S. rođen 1979.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.O. rođen 1983.godine, obadvojica iz Busovače. Tom prilikom u unutrašnjosti vozila pronađene su određene količine materije za koje se sumnja da se radi o opojnim drogama „kokain“, „speed“, „cannabis“ i „ecstasy“. Suvozač A.O. je dobrovoljno predao policijskim službenicima jedan pvc zamotuljak u kojem se nalazi materija za koju se sumnja da je opojna droga „cannabis“.

 

U nastavku aktivnosti, istog dana u mjestu Jelinak, općina Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi A.O. rođen 1983.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga „canabis“, sjemenke „cannabisa“, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgodeu kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 198 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 106 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

URED KOMESARA