INFORMACIJA ZA JAVNOST, 11.03.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda nastavili su sa planskim aktivnostima koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

Naime, dana 08.03.2019.godine oko 19,40 sati u ulici Varoš, općina Jajce, policijski službenici PU i PS Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe H.B. rođen 1995.godine iz Jajca, kojom prilikom je kod istog pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

 

U nastavku aktivnosti, oko 20,00 sati u ulici ZAVNOBIH-a, općina Jajce izvršena je kontrola i pregled osobe B.J. rođen 1996.godine. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 25 saobraćajnih nezgoda u kojima je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 404 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 106 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 46 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke ispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA