INFORMACIJA ZA JAVNOST, 07.03.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je jedno krivično djelo.

 

Dana 06.03.2019. godine oko 20,45 sati u mjestu Duratbegović Dolac, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje i PS Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osoba E.H. rođen 1996.godine i K.E. rođen 1996.godine, obadvojica iz Bugojna. Tom prilikom, kod istih je pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ koje je počinjeno tokom noći 25/26.12.2018.godine. Tom prilikom na 6 putničkih motornih vozila, koja su bila parkirana u ulicama Gradska i Vladimira Nadzora, općina Gornji Vakuf-Uskoplje izbušene su gume.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela maloljetnik iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 247 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 127 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

URED KOMESARA