OTKRIVENI RAZBOJNICI KOJI SU OPLJAČKALI STARCA U VITEZU

 

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Vitez, kao i inspektori Sektora kriminalstičke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Travnik poduzeli niz mjera i radnji na rasvijetljavanju krivičnog djela „Razbojništva“, koje je izvršeno dana 11.02.2019.godine nad S.Ž. rođen 1940.godine iz Viteza.

 

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili predmetno krivično djelo, slobode su lišena sljedeća lica: H.P. rođen 1973.godine iz Viteza, Dž.V. rođen 1996.godine iz Zavidovića i E.Š. rođen 1995.godine iz Olova.

 

U veoma efikasnoj saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i  MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona, tokom provođenja radnji dokazivanja po naredbi Općinskog suda Travnik izvršen je pretres na četiri lokacije na području općina Ilidža, Hadžići i Olovo, gdje je pronađen i oduzet određen broj predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

 

Osumnjičeni su lišeni slobode i nad njima je zavedena kriminalistička obrada tokom koje su priznali izvršenje ovog krivičnog djela. Oni su u zakonom predviđenom roku, zajedno sa prikupljenim dokazima predati nadležnom kantonalnom tužilaštvu Travnik, nakon čega su izvedeni pred nadležni Općinski sud gdje im je određena mjera pritvora.

 

URED KOMESARA