INFORMACIJA ZA JAVNOST, 25.02.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“ koje je počinjeno dana 18.11.2018.godine, na štetu poljoprivredne apoteke „Poljomis“, vlasništvo S.M., koja se nalazi u ulici Željeznička, općina Vitez. Tom prilikom iz kase koja se nalazi u prostorijama apoteke otuđeno je 400 KM.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela H.Đ rođen 1997.godine iz Zenice.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je teže povrijeđena 1, a lakše povrijeđene 3 osobe.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 503 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 174 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 46 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

URED KOMESARA