INFORMACIJA ZA JAVNOST 04.02.2019.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 11 krivičnih djela.

 

Postupajući po prijavi koja je zaprimljena u PS Bugojno dana 31.01.2019.godine da je u naselju Vesela, općina Bugojno, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo starije muške osobe, službenici policije utvrdili su da se radi o krivičnom djelu ubistva, u kojem je smrtno stradao A.H. rođen 1933.godine.

 

Brzom i efikasnom reakcijom službenika policije navedeno ubistvo je uspješno rasvijetljeno. Osumnjičeni A.J. rođen 1998.godine i jedna maloljetna osoba lišeni su slobode i zajedno sa Izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predati su nadležnom kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

Dana 01.02.2019.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a na osnovu naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršili su pretres stana na adresi Grada Zaprešića, općina Kiseljak, kojeg koristi D.P. rođen 1984.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 523 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 249 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključeno 20 vozača, od kojih su 3 vozača lišena slobode do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA