INFORMACIJA ZA JAVNOST 28.01.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 26.01.2019.godine oko 02,45 sati u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje i PS Bugojno izvršili su kontrolu vozila marke VW Golf, kojim je upravljao D.C. rođen 1994.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen B.A. rođen 1993.godine, obojica iz Bugojna.  Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

Dana 27.01.2019.godine oko 01,05 sati u mjestu Potkraj, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu parkiranog vozila VW Passat, u kojem su zatečeni A.P. rođen 1982.godine i A.Č. rođen 1980.godine, obojica iz Travnika. Prilikom kontrole A.P. je dobrovoljno predao jednu PVC vrećicu u kojoj se nalazila određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 434 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 178 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključeno 20 vozača, od kojih su 4 vozača lišena slobode do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

 

 

 

 

URED KOMESARA