INFORMACIJA ZA JAVNOST 18.01.2019.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično  djelo.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Fojnica naknadno su rasvijetlili krivična djela teških krađa počinjena dana 20.12.2018. godine, općina Fojnica, na štetu društva „Petica plus d.o.o.“, te 21.12.2018. godine, općina Fojnica, na štetu društva „Millenium d.o.o.“. Poduzimajući planske mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenih dijela, došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela R.G. rođen 2000. godine iz Fojnice. Nakon kriminalističke obrade navedeni je u potpunosti priznao izvršenje oba krivična djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne ozljede, a 3 osobe lakše tjelesne ozljede.

 

Dana 17.01.2019. godine oko 16.10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda  na magistralnom putu M-5 u mjestu Kalibunar, općina Travnik, u kojoj su učestvovali:

 

  1. Putničko vozilo marke Renault, registarskih oznaka A17 M 163, kojim je upravljao E.Š. rođen 1970. godine  iz Novog Travnika,
  2. Putničko vozilo marke Volkswagen, registarskih oznaka K06 A 511, kojim je upravljala B.S. rođena 1977. godine iz Novog Travnika i
  3. Putničko vozilo marke Volkswagen, registarskih oznaka J38 T 853, kojim je upravljao M.Đ.  rođen 1964. godine iz Travnika.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila je putnica u vozilu marke Volkswagen, registarskih oznaka J38 T 853, S.Đ. iz Travnika, dok su vozač i putnik iz vozila Renault zadobili lakše tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 353 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 246 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača.

 

 

URED KOMESARA