INFORMACIJA ZA JAVNOST 14.01.2019.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djelo.

 

Dana 13.01.2019.godine u 06,35 sati u PS Travnik prijavljeno je da je u naselju Kalibunar, općina Travnik, u ugostiteljskom objektu pronađeno beživotno tijelo muške osobe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja navedenog događaja.

 

Prilikom vršenja uviđajnih radnji na licu mjesta ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu ubistva, u kojem je smrtno stradao H.T., rođen 1961.godine iz Travnika.

 

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog ubistva, službenici policije su utvrdili da se u vezu sa ovim krivičnim djelom dovodi ženska osoba, rođena 1977.godine iz Travnika. Ona je lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade biće predata nadležnom kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 584 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 338 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA