INFORMACIJA ZA JAVNOST 31.12.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 28.12.2018. godine u mjestu Rankovići, općina Novi Travnik,  policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku i PS Novi Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata, te putničkog motornog vozila, koji koristi lice V.M.. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, zatim novac koji potiče od prodaje droge, vaga za precizno mjerenje narkotika i mobilni telefoni.

 

O svemu je obaviješten nadležni kanotonalni tužilac, a protiv navedenog lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Dana 29.12.2018. godine u ulici Varoš, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica A.F. rođen 1999. godine, M.A. rođen 1999. godine, T.K. rođen 2000. godine i M.A. rođen 1999. godine, svi iz Travnika. Tom prilikom, kod lica A.F. pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenog lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 34 saobraćajne nezgode u kojima su 3 osobe zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 595 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 203 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 40 vozača, od kojih su 4 vozača lišena slobode do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno  5 vozila.

 

 

URED KOMESARA