U KISELJAKU I KREŠEVU RASVIJETLJENO 14 PROVALNIH KRAĐA

 

Poduzimajući opsežne planske aktivnosti koje su usmjerene na otkrivanje počinilaca imovinskih delikata, policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili 10 krivičnih djela provalne krađe.

 

Naime, u proteklom periodu na području Kiseljaka izvršeno je 10 provalnih krađa u porodične kuće, kojom prilikom je otuđena određena količina nakita, tehničke robe, 2 LCD televizora kao i informatičke opreme, čime je pričinjena znatna materijalna šteta.

 

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti, policijski službenici PS Kiseljak došli su do saznanja da su izvršioci navedenih krivičnih djela A.S. rođen 1975.godine i E.H. rođen 1975.godine, obadvojica iz Sarajeva, protiv kojih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu nadležnom kantonalnom tužilaštvu.

 

Policijski službenici PS Kreševo u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Kiseljak, uspješno su rasvijetlili  5 krivičnih djela provalne krađe, koja su počinjena u proteklom periodu na području Kreševa. Radi se o sljedećim krivičnim djelima:

 

  1. Početkom 2018. godine izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Crnići, općina Kreševo, na štetu Đ.N., iz koje je otuđen jedan elektro aparat za varenje, ubodna pila i manometri sa nekoliko plinskih boca;
  2. Tokom mjeseca juna 2018.godine izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Deževice, općina Kreševo, na štetu A.V. kojom prilikom su otuđena 2 LCD televizora i sitnog kućnog inventara;
  3. U istom periodu izvršena je provala u porodičnu kuću u mjestu Deževice, općina Kreševo, na štetu Z.P, iz koje je otuđena jedna bušilica marke Bosh, motorna pila, električni bojler kao i određena količina elektro kabla;
  4. Tokom mjeseca jula 2018. godine izvršena je provala u prostorije poduzeća „Forum“ d.o.o., vlasništvo I.T. iz Kreševa. Tom prilikom otuđeno je 5 radijatora za centralno grijanje i jedan kompjuter.

 

Koordiniranim operativnim aktivnostima koje su poduzimane u cilju rasvijetljavanja navedenih krivičnih djela, policijski službenici PS  Kreševo došli su do saznanja da su osumnjičeni za ova djela Ž.B i S.P. iz Kreševa i M.K. iz Fojnice.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

URED KOMESARA