INFORMACIJA ZA JAVNOST 13.12.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili 4 krivična djela provalne krađe, i to;

 

  1. Provala u porodičnu kuću u mjestu Bistrica, općina Fojnica, koja je izvršena  dana 18.12.2016. godine na štetu R.Š., kojom prilikom su otuđena 2 električna uređaja i određena količina prehrambenih artikala;
  2. Provala u crkvu sv. Franje u mjestu Lužine, općina Fojnica, koja je izvršena 27.12.2016. godine, kojom prilikom je otuđena određena količina novca;
  3. Provala u područnu crkvu u mjestu Polje Ščitovo, općina Fojnica, koja je izvršena 20.01.2017. godine, iz koje nije ništa otuđeno;
  4. Provala u porodičnu kuću u mjestu Luke, općina Fojnica, koja je izvršena  dana 02.04.2017. godine na štetu I.S. i R.S, kojom prilikom je otuđen novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

 

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na otkrivanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici PS Fojnica su došli do saznanja da su osumnjičeni za ova djela M.K. iz Fojnice, Ž.B i S.P. iz Kreševa.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak naknadno su rasvijetlili krivično djelo utaje, počinjeno na štetu firme „Phoenix Pharma“ koja je oštećena za farmaceutsku opremu znatne vrijednosti.

 

Osumnjičeni za navedeno krivično djelo je E.M. rođen 1980. godine iz Sarajeva. Protiv istog, nadležnom tužilaštvu podnesen je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3  slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 211 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 132 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

 

 

URED KOMESARA