INFORMACIJA ZA JAVNOST 29.11.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno na štetu ugostiteljskog objekta u ulici Nugle, općina Bugojno, vlasništvo A.K.  Tom prilikom  otuđen je LCD televizor, znatna količina nargile i opreme za konzumiranje nargile, kao i određena količina bezalkoholnih pića i novca. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo S.P. rođen 1998.godine, E.K. rođen 1996.godine i S.K. rođen 1993.godine, sva trojica iz Bugojna. Nakon kriminalističke obrade navedeni su u potpunosti priznali izvršenje predmetnog krivičnog djela.

 

 

Policijski službenici PSGornji Vakuf/Uskoplje u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je  izvršeno na štetu firme Kun Feng Mining d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom su otuđeni dijelovi sa mašine za ispiranje pijeska, dijelovi elektro motora kao i agregata za proizvodnju električne struje.

 

Poduzimajući planske mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetne krađe, došlo se do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela U.S. rođen 1977.godine, M.M. rođen 1982.godine, i J.A. rođen 1998.godine, sva trojica iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 191 prekršajni nalog, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 218 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 3 vozača.

 

URED KOMESARA