INFORMACIJA ZA JAVNOST 28.11.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno na štetu TC FIS Vitez, koji se nalazi u mjestu Jardol, općina Vitez. Tom prilikom je otuđena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo S.Ž. rođen 1989.godine i E.S. rođen 1991.godine, obadvojica iz Sarajeva.

 

Policijski službenici PS Jajce naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno na štetu trgovinske radnje „Troppic maloprodaja“ iz Jajca, kojom prilikom je određena količina alkoholnog pića. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo S.B. rođen 1978.godine i  S.P. rođen 1970.godine, obadvojica iz Sarajeva. Nakon kriminalističke obrade navedeni su u potpunosti priznali izvršenje predmetnog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 171 prekršajni nalog, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 110 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 3 vozača.

 

 

URED KOMESARA