INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.11.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

U okviru pojačanih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, realizovane su dvije uspješne akcije.

 

Naime, dana 09.11.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima PS Bugojno, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na adresi Crniče, općina Bugojno, koju koristi lice A.O., rođen 1984. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Istog dana, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Bugojno i PS Gornji Vakuf/Uskoplje, na osnovu pismene naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Grnica, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, vlasništvo lica Z.H., rođen 1983. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Prilikom pretresa pronađena je zeljasta materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

O svemu je obaviješten nadležni kanotonalni tužilac, a protiv navedenih lica slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 386 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 77 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača,od kojih je 9 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA