INFORMACIJA ZA JAVNOST 24.09.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirana je 31 saobraćajna nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile teže, a 6 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 21.09.2018.godine oko 16,15 sati na magistralnom putu M16.2 u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf/Uskoplje,  dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko vozilo marke Golf, registarskih oznaka E29 A 490, kojim je upravljao K.K. rođen 1958.godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, ostvarilo kontakt sa pješakom N.M. rođen 1992.godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je pješak, koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Gornji Vakuf/Uskoplje.

 

 

Istog dana, oko 22,15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M5 u mjestu Krčevine, općina Vitez, u kojoj su učestvovali:

 

1.Putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J60 M 758, kojim je upravljao I.T.  iz Viteza; i

2.Traktor marke "IMT", bez registarskih oznaka, sa priključnim vozilom marke Welger, bez registarskih oznaka,  kojim je upravljao Š.T. iz Viteza.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je putnik koji se prevozio na traktoru, S.T. rođen 1992. godine iz Viteza.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 388 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 130 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

URED KOMESARA