INFORMACIJA ZA JAVNOST 05.09.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 05.09.2018.godine oko 03,00 sati u PS Gornji Vakuf - Uskoplje zaprimljena je prijava da je došlo do eksplozije na objektu UniCredit Bank koji se nalazi u ulici Kralja Tomislava, općina Gornji Vakuf - Uskoplje. Tom prilikom uništen je bankomat koji se nalazio u sklopu objekta, te je pričinjena veća materijalna šteta na objektu. Povrijeđenih lica nije bilo.

 

O prijavi su odmah obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok službenici kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom vrše uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju koordinirane planske mjere i radnje u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca navedenog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 1 osoba je  zadobile teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 04.09.2018.godine oko 10,50 sati na magistralnom putu M16 Jajce – Crna Rijeka, u tunelu Tuk, općina Jajce, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

1.  Teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka J59 O 608, kojim je upravljao M.B. iz Jajca, i

2. Motocikl marke „BMW“, njemačkih registarskih oznaka RNMA2, kojim je upravljao A.S. iz Njemačke.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motocikla.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 208 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarimaevidentirano je ukupno 119 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno je 1 vozilo.

 

 

URED KOMESARA