INFORMACIJA ZA JAVNOST 03.09.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 01.09.2018. godine u 19,30 sati u PS Vitez zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf 5, registarskih oznaka E75 J 023, s parking prostora ispred Shopping centra GMS u mjestu Jardol, općina Vitez. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom navedenog dana od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu.

 

Uviđaj izvršili istražitelj i krim. tehničar policijske stanice Vitez, a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila. Preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 01.09.2018. godine oko 18,45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, u kojoj su učestvovali:

 

  1. Putničko vozilo marke BMW, registarskih oznaka E92K035, kojim je upravljao S.D. rođen 1982. godine  iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja,
  2. Putničko vozilo marke Ford Transit, registarskih oznaka T19O947, kojim je upravljao Č.K. rođen 1985. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i
  3. Putničko vozilo marke VW Sharan, registarskih oznaka ZG7614FH, kojim je upravljao M.K. rođen 1997. godine iz Republike Hrvatske.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobili su vozači vozila marke BMW i Ford Transit, koji su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 279 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 94 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 19 vozača, od kojih je 7 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozila.

 

 

URED KOMESARA