INFORMACIJA ZA JAVNOST 27.08.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 26.08.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres ugostiteljskog objekta, koji se nalazi na području općine Travnik. Prilikom pretresa na podu ugostiteljskog objekta pronađena je odbačena materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i materija za koju se sumnja da je opojna droga speed. Nakon izvršenog pretresa u službene prostorije Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, dovedene su tri muške osobe zbog obavljanja informativnog razgovora.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 29 saobraćajnih nezgoda u kojima je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 208 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 61 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 16 vozača, od kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

 

URED KOMESARA