INFORMACIJA ZA JAVNOST 24.08.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 23.08.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na adresi Brajići, općina Travnik, koju koristi lice M.Z., rođen 1991. godine iz Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 142 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 72 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

URED KOMESARA