INFORMACIJA ZA JAVNOST 15.08.2018.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda,u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

                       

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 133 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 42 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 14.08.2018.godine u 18,20 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u naselju Kopčić, općina Bugojno, nepoznati muškarac skočio u rijeku Vrbas i da nije izronio, te da mu se gubi svaki trag.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno, a o navedenoj prijavi su odmah obaviješteni pripadnici Civilne zaštite, kao i vatrogasne jedinice koji su izašle na lice mjesta, te pristupile pretrazi terena.

 

Koordiniranim aktivnostima sa policijskim službenicima PU i PS Bugojno, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su tokom protekle noći, oko 01,55 sati u koritu rijeke pronašli beživotno tijelo muškarca, u blizini mjesta gdje je skočio u rijeku. Tijelo je izvučeno iz rijeke i prevezeno u mrtvačnicu Doma zdravlja Bugojno. Utvrđeno je da se radi o nestalom M.L. rođen 1980.godine iz Bugojna.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta vrše policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

 

 

URED KOMESARA