INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.08.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je jedno krivično djelo.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Novi Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe novčanika sa ličnim dokumentima i određenom količinom novca, koje je prijavljeno u ulici Trg Zlatnih ljiljana, dana 27.07.2018. godine na štetu lica H.S. iz Novog Travnika.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za ovo krivično djelo Dž.H. rođen 1968.godine iz Novog Travnika, koji je nakon zavedene kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje predmetnog djela.

Po dokumentovanju predmeta, protiv osumnjičenog nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 1 osoba je zadobile teže a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 09.08.2018. godine oko 10,20 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na Auto cesti A 1 u tunelu Vis, u mjestu Lepenica, općina Kiseljak, u kojoj su učestvovali:

  1. G.S. rođen 1984.godine iz Sarajeva, koji je upravljao auto dizalicom marke „Liebher“, registarskih oznaka K70 T 244 i
  2. V.Z. rođen 1958.godine iz Sarajeva, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Opel corsa“, registarskih oznaka A10 T 459

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač „Opel corse“, dok je putnica u ovom vozilu V.V. rođena 1960. godine iz Mostara zadobila teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

                       

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 251 prekršajni nalog, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 165 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA