INFORMACIJA ZA JAVNOST 08.08.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe.

 

Dana 07.08.2018. godine oko 06,35 sati u PS Gornji Vakuf/Uskoplje zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Audi, proizveden 1993. godine, registarskih oznaka O52 K 663, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Podgrađe, općina Gornji Vakuf/Uskoplje. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom noći 06./07.08.2018. godine od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu.

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđaj, a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila. Preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

                       

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 138 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 38 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih je 1 vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

 

 

URED KOMESARA