INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.07.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 15 krivičnih djela.

 

Dana 28.07.2018. godine oko 08,05 sati u PS Kiseljak zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf 5, tip 1K, austrijskih registarskih oznaka W-ROBO1, s parking prostora u ulici Vatroslava Lisinskog, općina Kiseljak. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tokom noći 27./28.07.2018. godine od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu.

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak izvršili su uviđaj, a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila. Preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirana je 31 saobraćajna nezgoda, u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 452 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 123 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 20 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA