INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.07.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela, a radi se o 4 teške krađe, 2 krađe i 2 krivična djela nasilja u porodici.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 30 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 4 osobe su zadobile teže a 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 14.07.2018. godine oko 03,20 sati u mjestu Nadbare, općina Fojnica, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je došlo do slijetanja s kolovoza putničkog motornog vozila marke Audi, registarskih oznaka T00-A-523, kojim je upravljao I.S. rođen 1998. godine iz Fojnice.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradala osoba A.M. rođen 1999. godine iz Fojnice.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 471 prekršajni nalog, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 199 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 6  vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 10 vozila.

 

URED KOMESARA