INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.07.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kanton prijavljena su 2 krivična  djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo teška krađa, koje je prijavljeno 18.06.2018. godine na štetu lica M.S.. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja su izvršioci navedenog krivičnog djela osobe A.B., rođen 1984. godine iz Zenice i L.B., rođena 1995. godine iz Maglaja.

 

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenih lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili i krivično djelo teška krađa i prikrivanje, koje je  izvršeno 06.01.2018. godine na štetu lica S.G.. Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo A.F., rođen 1975. godine iz Novog Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.  

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 196 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 126 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača od kojih je 1  vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA