INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.07.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kanton prijavljena su 2 krivična  djela.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travniksu dana 10.07.2018. godine oko 14,00 sati u Novom naselju bb, Turbe, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica S.S. rođen 1985. godine iz Travnika. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenog lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo ucjena, koje je prijavljeno 07.06.2018. godine na štetu lica A.Đ.. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela osoba A. S. rođen 1989. godine iz Zenice.

 

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Policijski službenici PS G.Vakuf-Uskoplje naknadno su rasvijetlili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, koje je  izvršeno 12.06.2018. godine na štetu lica S.P. Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo I.B., rođen 1976. godine iz Rame.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgodau kojima su 2 lica lakše ozlijeđena.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 197 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarimaevidentirano je ukupno 119 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

URED KOMESARA