INFORMACIJA ZA JAVNOST 22.06.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o jednoj teškoj krađi i jednom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Dana 21.06.2018. godine oko 22,20 sati na lokalitetu Stari grad, općina Jajce, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u suradnji sa policijskim službenicima PS Jajce, izvršili su kontrolu i pregled lica M.J., rođen 2001. godine iz Jajca. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivična djela krađe, koja su  izvršena 02. i 09.05.2018. godine na štetu trgovine „Best“ u ulici Bosanska, općina Travnik, kojom prilikom je otuđena određena količina trgovačke robe. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela S.B. rođen 1987. godine iz Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 209 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 120 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih je 1 vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA