INFORMACIJA ZA JAVNOST 19.06.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Policijski službenici PS Fojnica, dana 18.06.2018. godine na lokalitetu Vladića Vrh, općina Fojnica, izvršili su kontrolu i pregled vozila Golf, registarskih oznaka K37J406,  u kojem su bila lica V.K. rođen 1996. godine, A.K. rođen 1996. godine i N.B. rođen 1994. godine, sva trojica iz Fojnice. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, te određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je  izvršeno dana 02.06.2018. godine,  na štetu V.S. iz Travnika, kojom prilikom je u sportskoj kladionici od oštećene iz novčanika otuđena određena količina novca. Poduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju navedene krađe, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog djela D.A., rođen 1986. godine iz Travnika.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 187 prekršajnih  naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 84 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih su 3 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA