INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.06.2018.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 11.06.2018. godine oko 07,10 sati u PS Novi Travnik zaprimljena je prijava da je u mjestu Stara Opara, općina Novi Travnik, izvršena krađa 5 četverocikala i 1 motocikla. Prema prijavi, krađa je izvršena tokom protekle noći od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca.

Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici PS Novi Travnik su u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB pristupili poduzimanju intenzivnih planskih mjera i radnji u okviru svojih nadležnosti.

Navedene mjere i radnje su usmjerene prije svega na vršenje uviđajnih radnji, prikupljanju i provjeri svih relevantnih informacija, pretrazi užeg i šireg lica mjesta, kao i lokacija pogodnih za ostavljanje ukradenih predmeta, te niz drugih mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela.

Tokom realizacije navedenih mjera i radnji, više osoba je privedeno u službene prostorije radi utvrđivanja alibija, a jedna osoba je lišena slobode.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, službenici policije rade na dokumentovanju i dokazivanju navedenog krivičnog djela.  

 

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda,u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 76 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 53 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, od kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA