INFORMACIJA ZA JAVNOST 11.06.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 08.06.2018. godine, po naredbi Općinskog suda Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u suradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku i policijskim službenicima PS Novi Travnik, izvršili su pretres kuće koja se nalazi u ulici Kasapovići, općina Novi Travnik, a koju koristi lice S.G. rođen 1987. godine iz Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

U vrijeme činjenja navedenog krivičnog djela, osumnjičeni je bio na izdržavanju kazne zatvora sa elektronskim nadzorom, tzv. narukvica, zbog ranije počinjenih krivičnih djela, o čemu su obaviješteni nadležni organi.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 24 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 4 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 404 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 146 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih je 1 vozač lišen slobode i zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA