INFORMACIJA ZA JAVNOST 28.05.2018.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična  djela, a radi se o 1 krivičnom djelu nasilja u porodici i 1 krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 25.05.2018.godine oko 17,45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na dionici magistralnog puta  Donji Vakuf-Travnik, u mjestu Komar, općina Donji Vakuf, u kojoj su učestvovali:

 

1.Teretno motorno vozilo marke "MAN", registarskih oznaka A17-J-177, sa priključnim vozilom marke ,,Schwacmiler’’, registarskih oznaka K48-O-608, kojim je upravljao P.N., rođen 1976. godine iz Banja Luke; i

 

2.Putničko motorno vozilo marke „Hyundai“, registarskih oznaka J97-E-288, kojim je upravljao D.Z., rođen 1999. godine  iz Bihaća.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio je vozač u vozilu marke Hyundai, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Donji Vakuf, prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 395 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 127 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 12 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 4 vozila.

                                                                                                                          

URED KOMESARA