INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.05.2018.GODINE

 

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Službenici Sektora krim policije su tragom informacija da je osoba u prigradskom Travničkom naselju napravila improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane, na osnovu pribavljene naredbe općinskog suda Travnik, izvršili pretres stana osobe inicijala A.H. iz Travnika. Tom prilikom pronađen je drveni odjeljak sa instalisanom rasvjetom i obložen aluminijskom folijom zbog bolje refleksije svjetlosti. Također, na dno odjeljka postavljena je zemlja, a pronađena je i posuda sa vodom, radi neophodnog zalijevanja koje  zahtjeva usjev marihuane. Prilikom pretresa pronađena je i 1 stabljika za koju se sumnja da je u pitanju indijska konoplja i da je u pitanju probna faza proizvodnje opojne droge. Osoba je lišena slobode i trenutno je u toku kriminalistička obrada osumnjičenog za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.  

 

Fotografija improviziranog laboratorija

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana  su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 122 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 45 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno je 1 vozilo.

 

                                                                                                                  

URED KOMESARA