Zbog prodaje i posjedovanja droge u Travniku privedeno više osoba

 

Tokom protekle noći u Travniku su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona proveli još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zlupotrebe opojnih droga.

 

U toj akciji je uz pomoć službenika Jedinice za specijalističku podršku spriječen  bjeg osobe osumnjičene za prodaju narkotičkih sredstava, te uništenje materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga spid. Radi se o osobi inicijala  M.M. rođen 1968. godine iz Travnika.

 

Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena veća količina opojne droge spid, vaga za mjerenje narkotika, veća količina novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, 6 mobilnih telefona, kao i drugi predmeti za koje će biti izvršene provjere da li potiću iz krivičnih djela. 

 

O uspješnosti ove akcije govori i podatak da su na licu mjesta zatečene  još 3  osobe, koje su u vrijeme akcije došle do kuće osumnjičenog  kako bi kupile drogu.  Jedna od tih osoba osumnjičena je i za prodaju opojne droge marihuana, a u njegovom vozilu pronađena su 4 paketića materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana. Radi se o osobi inicijala E.S. rođen 1991. godine iz Travnika.

 

Nad svim osobama će biti provedena kriminalistička obrada, nakon koje će osobe biti predate na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Važno je napomenuti da je ova akcija samo nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, te da će te aktivnosti biti nastavljene i u buduće.

 

Podsjećamo da je tokom prošle godine samo u jednoj akciji na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja zaplijenjeno oko 30 kilograma marihuane namjenjene za međunarodno tržište, a da je tom prilikom slobode lišena državljanka Republike Srbije iz Beograda.  

 

 

 

 

 

URED KOMESARA