INFORMACIJA ZA JAVNOST 16.04.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 1 krađi, 1 teškoj krađi, 2 krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i 2 krivična djela nasilja u porodici.

 

Postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 13.04.2018. godine oko 22,00 sati u naselju Hrast, općina Jajce, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK u saradnji sa policijskim službenicima PS Jajce, izvršili su kontrolu i pregled lica M.M. rođen 1997. godine iz Jajca. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Nakon kriminalističke obrade lica i kompletiranja predmeta, protiv navedenog lica biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

 

Dana 14.04.2018. godine oko 22,55 sati u ulici Meljanac, općina Travnik, policijski službenici PU i PS Travnik su prilikom obilaska terena, uočili lice koje je tom prilikom odbacilo  pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. Nakon legitimisanja istog, utvrđeno je da se radi o licu N.B. rođen 1998. godine iz Travnika.

 

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirane su 23 saobraćajne nezgode,u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 383 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 83 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 8  vozila.

                                              

                                                                                                                   URED KOMESARA