INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.04.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična  djela, a radi se o 1 teškoj krađi i  1 krivičnom djelu oštećenja tuđe stvari.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda,u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

 

Dana 11.04.2018. godine oko 20,10 sati na raskrižju ulica 325. Brdske brigade i Dobrovoljačkog odreda, općina Vitez, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je četverocikl marke C.P.I -TYP- JV 1000, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao A.Č. rođen 2000. godine iz Viteza, ostvarilo kontakt sa maloljetnim pješakom (rođen 2002.godine) iz Viteza.

 

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je pješak, a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 174 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 84 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, od kojih su 4 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2  vozila.

                               

                                                                                                                  URED KOMESARA