INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.04.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 05.04.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, izvršili su pretres stana koji se nalazi u ulici Šehida, općina Travnik, a koji koristi lice B.I. rođen 1999. godine. Prilikom pretresa pronađena  je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

 

Protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.  

 

 

Istog dana oko 21,05 sati, policijski službenici PS Novi Travnik, u mjestu Bare, općina Novi Travnik, izvršili su kontrolu lica: S.V. rođen 2000. godine, M.M. rođen 1999. godine i Z.V. rođen 1992. godine, sva trojica iz Novog Travnika. Prilikom kontrole na mjestu zatečenih lica pronađena je određene količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i sredstva i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenih lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 125 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 57 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3  vozila.

 

                                                                                                                 URED KOMESARA